Thee workshops in Amsterdam

Sinds twee jaar geeft TzT theeworkshops in Amsterdam. In februari 2020 was de inschrijving bij de KvK een feit en een maand later brak corona uit. Balen natuurlijk maar gelukkig heeft TzT wel tussen de zware lock-downs door, aan de keukentafel en in het tuinhuis diverse thee workshops in Amsterdam Noord kunnen geven. Achteraf was dit een goeie try-out voor het echte werk. Door goed te luisteren naar de deelnemers heeft TzT het aanbod verder kunnen ontwikkelen. Wat niet wil zeggen dat iedere theeworkshops hetzelfde is; TzT proeft wekelijks nieuwe theeën en probeert deze altijd te combineren met gerechten. En als er dan weer eens een mooie combinatie is gevonden, is er niks leuker dan die te delen met de deelnemers van de
theeworkshop in Amsterdam.

Inhoud thee workshop in Amsterdam

De inhoud van de thee workshop in Amsterdam is in de loop van de tijd enigszins veranderd. Lag eerst de nadruk op de verschillende wijze van theezetten, nu richt TzT zich vooral op tea & foodpairing: het combineren van thee met gerechten. Misschien heb je er al eens over gehoord in de media of zelfs al geprobeerd in een restaurant; het is duidelijk een nieuwe trend binnen het hogere segment van de horeca!

Tijdens de workshop zijn het geen hele gerechten die je gaat combineren met thee maar kleine hapjes speciaal geselecteerd om je op een toegankelijke manier kennis te laten maken met tea & foodpairing. Wat hierbij uiteraard heel belangrijk is, is het proeven! Want thee barst van de aroma’s maar die herkennen en benoemen kan nog best lastig zijn. Hiervoor maak je tijdens de theeworkshop gebruik van het zogenaamde aromawiel voor thee; hierin worden schematisch de aroma’s die je aan kunt treffen in thee weergegeven en deze geeft je de nodige richting.

Het theezetten op verschillende wijze komt zeker nog wel aan bod; in de theewereld heeft men het over de Oosterse en Westerse manier die behoorlijk van elkaar verschillen. En binnen die Oosterse wijze gebruikt men weer veel verschillende “teaware” die TzT je graag laat zien. Tot slot krijg je de nodige basiskennis over de verschillende theesoorten; waar ze vandaan komen en hoe ze worden geproduceerd.
Kortom een vol programma waarbij kennis en culinair genieten elkaar afwisselen!

Thee workshop in Amsterdam; bij jou thuis of op locatie

Alles wat je nodig hebt om een thee workshop in Amsterdam door TzT te laten verzorgen is genoeg ruimte en een groep enthousiaste vrienden of familieleden. De rest wordt volledig verzorgd door TzT! Het minimum aantal deelnemers voor een theeworkshop thuis in Amsterdam is 4 personen.

Mocht je hier nou helemaal geen ruimte voor hebben, kan TzT ook een geschikte ruimte regelen. Bijvoorbeeld de prachtige Buurtboerderij in het Westerpark. Dan verandert de prijs p.p. wel vanwege de huur van de locatie en is het minimum aantal deelnemers 6 personen.
Zie hieronder een overzicht van de prijzen van de theeworkshops in Amsterdam.

Wat kost een thee workshop in Amsterdam?

Hieronder nog even de kosten van een theeworkshop in Amsterdam op een rijtje:

  • Theeworkshop bij jou thuis in Amsterdam: € 39,95 p.p. inclusief een goodiebag. Minimaal aantal deelnemers is 4 personen.
  • Theeworkshop op locatie in Amsterdam:     € 49,95 p.p. inclusief een goodiebag. Minimaal aantal deelnemers is 6 personen.

Mocht je nu om wat voor reden dan ook liever een workshop 1 op 1 hebben, of dit aan iemand cadeau willen doen, kijk dan eens hier bij mijn Theeworkshop Privé of hier bij mijn cadeaubon.