Tee zet Thee - tea workshops en tasting: tea en foodpairing kaasplank

Tea & Foodpairing

Het combineren van thee met gerechten wordt Tea & Foodpairing genoemd. Thee kan een enorme invloed uitoefenen op een gerecht. Het kan een bepaalde smaak benadrukken, of juist afzwakken, maar ook balans in een gerecht brengen. Behalve de aroma’s die thee in zich heeft, draagt ook de temperatuur hier aan bij. En het mooie is dat je, in tegenstelling tot wijn, met verschillende factoren zoals hoeveelheid en tijd kan spelen wat ook weer invloed heeft op de smaak.

Hierboven op de foto zie je bijvoorbeeld een overdadige kaasplank, die nu eens niet wordt gecombineerd met het traditionele glaasje port, maar met een heerlijke aardse, zoete Pu-erh (post-gefermenteerde) thee. Deze thee haalt zowel het aardse aroma van de Brie de Meaux naar boven, als het zoete van de Blue des Causses. Heerlijk!

Zo kan je de thee voor je laten werken en een ultieme Tea & Foodpairing bereiken.

Dus ben je een fanatieke thuiskok/kookclub die graag eens een diner wil combineren met thee in plaats van wijn, of heb je een eigen horeca onderneming en wil je hier graag meer over weten neem hier contact op en TzT komt graag bij jou thuis of op je zaak langs.