Thee Workshop

Tijdens deze Thee Workshop nemen we een diepe, 2,5 uur durende duik in jouw dagelijkse kop thee. Daarbij gaan we:

  • Proeven! Alle 6 theesoorten komen aan bod.
  • Combineren (pairen): thee combineren met kleine hapjes waaronder kaas en chocola
  • Leren: je krijgt de basiskennis over de herkomst en productie van thee.

Workshop informatie

  • Kosten: € 39,95 (excl. btw en reiskosten en p.p)
  • Locatie: bij jou thuis of op kantoor
  • Data: op afspraak
  • Aantal deelnemers: min. 4 max. 8

Wat gaan we doen

De zes theesoorten proeven

Zes theesoorten maar? Er zijn toch veel meer verschillende theesoorten? Die vraag hoort TzT vaak. Maar officieel wordt er echt maar over zes theesoorten gesproken: groene, gele, witte, oolong, zwarte en post-gefermenteerde thee. Alle overige theeën waar men dan meestal op doelt zoals muntthee, rooibos etc. zijn officieel geen thee. Hoe dit precies zit legt TzT je tijdens de thee workshop uit. En uiteraard ga je alle zes theesoorten proeven en proberen dat wat je ruikt en proeft te benoemen. Dat kan nog best lastig zijn maar gelukkig kan je hier het speciaal ontwikkelde aromawiel voor thee voor gebruiken. Dit “wiel” geeft schematisch de aroma’s weer die voorkomen in thee. Heel leuk om te doen omdat het zomaar kan gebeuren dat een andere deelnemer iets compleet anders proeft dan jij. Of dat iemand anders juist weet te benoemen waar jij zelf even niet op kan komen.
Wil jij graag kennismaken met de zes theesoorten, meld je dan hier aan.

Thee combineren (pairen)

Tijdens de Thee Workshop ga je naast het proeven van de theesoorten een aantal van hen combineren (pairen) met kleine hapjes. We letten dan natuurlijk op smaak; welke invloed heeft de thee op het hapje en andersom. Maar ook op mondgevoel; geeft de thee een “strak” mondgevoel zoals bij rode wijn wel eens gebeurt, of zorgt het juist voor een “laagje” op de tong? En hoe komt dit eigenlijk?
Iedereen kent de heerlijke combinatie van thee met chocolade wel. Nu gaan we daar eens wat dieper op in; wat voor aroma’s heeft de chocolade en wat proef je in de thee. En hoe reageren die op elkaar? Hetzelfde doen we met kaas; een veel minder bekende combinatie maar thee combineren met kaas is verrassend lekker! Net als bij chocolade zorgt de warme temperatuur van thee ervoor dat de vetten van de kaas gaan smelten. Hierdoor geeft de kaas meer aroma’s af die samen komen met de aroma’s van de thee. Dit kan voor een spannend effect zorgen! Heeft dit je nieuwsgierig gemaakt; meld je hier dan snel aan!

Wil je liever alleen of met z’n tweeën een workshop volgen? Kijk dan bij mijn privé theeworkshop:

Na de workshop is er de mogelijkheid om de geschonken theeën ook te kopen.

Thee Workshop bij jou thuis of op locatie

TzT is flexibel en daarom kan jij zelf bepalen waar je aan de theeworkshop wil deelnemen. Dit kan bij jou thuis of op een door jou gekozen locatie, misschien wel bij jou op kantoor.
Is dit voor jou geen optie en laat je de locatie liever bepalen door TzT, dan kan dat ook maar dan verandert de prijs p.p. wel.
TzT heeft op dit moment nog geen eigen locatie waar workshops gegeven kunnen worden.

 

Heb je andere wensen of verzoeken, neem gerust contact op met TzT, dan komen we er vast wel uit.